Nutriční hodnoty (Krůtí plátky na kari v jablečné omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 233 kJ / 534 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
| Tuky | 28,91 g |
| – nasycené | 18,19 g |
| – nenasycené | 8,89 g |
| –– mononenasycené | 7,59 g |
| –– polynenasycené | 1,30 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 12,30 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 116 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 53,10 g |
| – cukry | 42,20 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Krůtí řízky (nebo kuřecí) dle počtu strávníků | Krůta prsa bez kůže | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| karí | Kari | |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2,5 dl 2,5 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| olej | Olej řepkový |