Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahůdková kachna na pomerančích

Se svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem je božská a nádherně provoní kuchyni.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min

130 min (130 min příprava)

15. 9. 2008 07:24

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

16. 3. 2014 19:25

Westos: Tak ať se podaří:-K, dej vědět, zda chutnala ;-):-8

Westos

16. 3. 2014 19:10

už ji peču,tak poznáme....:-D

spagetka spagetka

28. 1. 2014 17:10

Jáá jsem dělala kdysi krkovičku na pomerančích a určitě jsem tam strouhla i tu bílou část, takže mi to zhořklo. Od té doby si fakt dávám bacha, ale s pomer.šťávou i dužinou je každé maso velmi svěží. Jinak vypadá to přímo na ochutnání ;-):-p:yes:

zizala zizala

28. 1. 2014 17:05

tejaja: Teri, tuhle kachnu peču celkem často, ale nikdy nebylo hořké maso :-)

tejaja tejaja

28. 1. 2014 16:56

zizala: Tak ďakujem Jarka, pozdáva sa mi to, ale nerada by som mala horké mäso. Odložím si tú radu, díky ;-)

zizala zizala

28. 1. 2014 12:13

tejaja: Teri, já strouhám jen tu oranžovou část a dávám ji, až když je kačka napůl pečená, takže se kůra nepeče dlouho a ty plátky pomeranče nechám jen prohřát právě proto, aby nebyly hořké. Můžeš zkusit i radu, kterou jsem někde vyčetla - nakrájenou kůru nejdřív povařit ve vodě a scezenou přidat až v samém závěru pečení. Doporučuje se to hlavně u pomerančů, které nejsou bio.

tejaja tejaja

28. 1. 2014 09:37

Pekná kačička :yes: Jarka, chcem sa spýtať na tie pomaranče. ktosi tu kdesi písal, že mu mäso od pomarančov zhorklo. Ako je to? Ja s pomarančami +mäso nemá skúsenosti. ;-)

bono

28. 1. 2014 08:50

Jana: kdyz nemate kachnu dejte tam kure :-). Bohuzel vy nepoznate kachnu:-) tak tam dejte kure :-) :-D

pepin

15. 2. 2013 00:31

Jana:

Jana:Podívej se na biskupa a je to jasné::-D

zizala zizala

30. 12. 2012 17:19

Jana: Tak to se velice mýlíte, tohle JE kachna. Asi to trošku zkreslily ty pomerančové plátky. Pečené kuře vypadá přece jen trošku jinak ;-)

Jana

30. 12. 2012 12:00

To co tady propagujete na fotce není kachna,ale kuře,tak když sem vkládáte recept tak i s pořádnou fotkou.:-!Jinak recept je dobrý.:yes:

anetickaa_ anetickaa_

29. 12. 2012 21:02

Zkoušíme zítra,dávám bodík.-)

Jitkas

21. 12. 2012 09:31

Ja delam tez bez tymianu(ale myslim,ze se tam hodi), to co pridavam, je zpocatku do vypeku pul sklenicky bileho vina a kapku vinneho octa.Po upeceni masa, kapnu do vypecene stavy tak dve lzice Gran Marnier (kdyz neni,tak obyc.brendy).A znovu zahreji. Velka dobrota!

Leona Sedlmajerová

21. 12. 2012 08:15

Skoušela jsem a všem doporučuji,jako přílohu jsem zvolila rýži a byl to luxus!!:-8

Verča

2. 11. 2012 13:34

Děkuji za super recept. Byla jsem vychválená a moooc chutnalo!!!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená kachna na pomerančích kačena na pomerančích recepty kachna pečená na pomerančích kačena na pomerančí kachna pečená na pomerančích kachni stehna na pomeranči pečená kačena na pomerančích kačena na pomerančích recept kachní prsa na pomerancich kachna na pomeračích pečená kachna na pomeranči kacna na pomerančích kachna napomerančích kachna s pomerančem pečená kachna s pomerančem pecena kachna s pomeranci kachna na pomerenčích kachna na pomernčích kachní prsa na pomeranci pomerance recepty

Suroviny: kachna, vývar drůbeží, pomeranče, sůl, pepř, tymián

TopRecepty.cz

Lahůdková kachna na pomerančích

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7m