Lahůdková kachna na pomerančích

zizala Kuchařka:

4 porce Drůbeží maso 21 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

1 kachna
horký vývar
3 pomeranče
sůl
pepř
tymián
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistíme, osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu, posypeme tymiánem, podlijeme a pečeme zprvu přikrytou asi 1/2 hodiny.

  2. Pak odkryjeme, tuk slijeme podle potřeby, znovu podlijeme vývarem.

  3. Do výpeku dáme nastrouhanou kůru z 1 dobře omytého pomeranče, šťávu ze dvou pomerančů a za přelévání vypečenou šťávou a občasného podlévání podle potřeby pečeme do křupava.

  4. Třetí pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka, obložíme jimi kachnu a necháme prohřát.
    Příloha: rýže, hranolky, americké brambory,...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 208 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lahůdková kachna na pomerančích

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Westos: Tak ať se podaří:-K, dej vědět, zda chutnala ;-):-8

    Odpovědět

  • Westos Westos(neregistrovaný)

    už ji peču,tak poznáme....:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jáá jsem dělala kdysi krkovičku na pomerančích a určitě jsem tam strouhla i tu bílou část, takže mi to zhořklo. Od té doby si fakt dávám bacha, ale s pomer.šťávou i dužinou je každé maso velmi svěží. Jinak vypadá to přímo na ochutnání ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    tejaja: Teri, tuhle kachnu peču celkem často, ale nikdy nebylo hořké maso :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    zizala: Tak ďakujem Jarka, pozdáva sa mi to, ale nerada by som mala horké mäso. Odložím si tú radu, díky ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    tejaja: Teri, já strouhám jen tu oranžovou část a dávám ji, až když je kačka napůl pečená, takže se kůra nepeče dlouho a ty plátky pomeranče nechám jen prohřát právě proto, aby nebyly hořké. Můžeš zkusit i radu, kterou jsem někde vyčetla - nakrájenou kůru nejdřív povařit ve vodě a scezenou přidat až v samém závěru pečení. Doporučuje se to hlavně u pomerančů, které nejsou bio.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Pekná kačička :yes: Jarka, chcem sa spýtať na tie pomaranče. ktosi tu kdesi písal, že mu mäso od pomarančov zhorklo. Ako je to? Ja s pomarančami +mäso nemá skúsenosti. ;-)

    Odpovědět

  • bono bono(neregistrovaný)

    Jana: kdyz nemate kachnu dejte tam kure :-). Bohuzel vy nepoznate kachnu:-) tak tam dejte kure :-) :-D

    Odpovědět

  • pepin pepin(neregistrovaný)

    Jana:

    Jana:Podívej se na biskupa a je to jasné::-D

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jana: Tak to se velice mýlíte, tohle JE kachna. Asi to trošku zkreslily ty pomerančové plátky. Pečené kuře vypadá přece jen trošku jinak ;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    To co tady propagujete na fotce není kachna,ale kuře,tak když sem vkládáte recept tak i s pořádnou fotkou.:-!Jinak recept je dobrý.:yes:

    Odpovědět

  • anetickaa_ anetickaa_

    Zkoušíme zítra,dávám bodík.-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Ja delam tez bez tymianu(ale myslim,ze se tam hodi), to co pridavam, je zpocatku do vypeku pul sklenicky bileho vina a kapku vinneho octa.Po upeceni masa, kapnu do vypecene stavy tak dve lzice Gran Marnier (kdyz neni,tak obyc.brendy).A znovu zahreji. Velka dobrota!

    Odpovědět

  • Leona Sedlmajerová Leona Sedlmajerová(neregistrovaný)

    Skoušela jsem a všem doporučuji,jako přílohu jsem zvolila rýži a byl to luxus!!:-8

    Odpovědět

  • Verča Verča(neregistrovaná)

    Děkuji za super recept. Byla jsem vychválená a moooc chutnalo!!!

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo