

Lahůdková kachna na pomerančích
Suroviny 4 porce
- 1 kachna
- horký vývar
- 3 pomeranče
- sůl
- pepř
- tymián
Postup přípravy receptu
Kachnu očistíme, osolíme a opepříme uvnitř i na povrchu, posypeme tymiánem, podlijeme a pečeme zprvu přikrytou asi 1/2 hodiny.
Pak odkryjeme, tuk slijeme podle potřeby, znovu podlijeme vývarem.
Do výpeku dáme nastrouhanou kůru z 1 dobře omytého pomeranče, šťávu ze dvou pomerančů a za přelévání vypečenou šťávou a občasného podlévání podle potřeby pečeme do křupava.
Třetí pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka, obložíme jimi kachnu a necháme prohřát.
Příloha: rýže, hranolky, americké brambory,...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lahůdková kachna na pomerančích
-
Westos: Tak ať se podaří
, dej vědět, zda chutnala
-
už ji peču,tak poznáme....
-
Jáá jsem dělala kdysi krkovičku na pomerančích a určitě jsem tam strouhla i tu bílou část, takže mi to zhořklo. Od té doby si fakt dávám bacha, ale s pomer.šťávou i dužinou je každé maso velmi svěží. Jinak vypadá to přímo na ochutnání
-
tejaja: Teri, tuhle kachnu peču celkem často, ale nikdy nebylo hořké maso
-
zizala: Tak ďakujem Jarka, pozdáva sa mi to, ale nerada by som mala horké mäso. Odložím si tú radu, díky
-
tejaja: Teri, já strouhám jen tu oranžovou část a dávám ji, až když je kačka napůl pečená, takže se kůra nepeče dlouho a ty plátky pomeranče nechám jen prohřát právě proto, aby nebyly hořké. Můžeš zkusit i radu, kterou jsem někde vyčetla - nakrájenou kůru nejdřív povařit ve vodě a scezenou přidat až v samém závěru pečení. Doporučuje se to hlavně u pomerančů, které nejsou bio.
-
Pekná kačička
Jarka, chcem sa spýtať na tie pomaranče. ktosi tu kdesi písal, že mu mäso od pomarančov zhorklo. Ako je to? Ja s pomarančami +mäso nemá skúsenosti.
-
Jana: kdyz nemate kachnu dejte tam kure
. Bohuzel vy nepoznate kachnu
tak tam dejte kure
-
Jana:
Jana:Podívej se na biskupa a je to jasné: -
Jana: Tak to se velice mýlíte, tohle JE kachna. Asi to trošku zkreslily ty pomerančové plátky. Pečené kuře vypadá přece jen trošku jinak
-
To co tady propagujete na fotce není kachna,ale kuře,tak když sem vkládáte recept tak i s pořádnou fotkou.
Jinak recept je dobrý.
-
Zkoušíme zítra,dávám bodík.-)
-
Ja delam tez bez tymianu(ale myslim,ze se tam hodi), to co pridavam, je zpocatku do vypeku pul sklenicky bileho vina a kapku vinneho octa.Po upeceni masa, kapnu do vypecene stavy tak dve lzice Gran Marnier (kdyz neni,tak obyc.brendy).A znovu zahreji. Velka dobrota!
-
Skoušela jsem a všem doporučuji,jako přílohu jsem zvolila rýži a byl to luxus!!
-
Děkuji za super recept. Byla jsem vychválená a moooc chutnalo!!!