Nutriční hodnoty (Zapečený květák s tahini omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 357 kJ / 85 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 0,34 g |
| – nasycené | 0,11 g |
| – nenasycené | 0,11 g |
| –– mononenasycené | 0,06 g |
| –– polynenasycené | 0,06 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 16,80 g |
| – cukry | 10,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku sezamové pasty | Tahini | |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku vody | Voda | 375 ml |
| 30 ml 30 ml citrónové stavy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| kdo chce může přidat špetku špetku římského kmínu (Cumin), není to však nutnost | Římský kmín mletý | |
| hrnek hrnek = 200 ml |