

Křenová smetanová omáčka s uzeným masem
Suroviny
- 40 g másla
- 2 PL vrchovaté lžíce hladké mouky
- 100 ml hovězího bujonu
- 1 kelímek šlehačky
- mléko
- čerstvý strouhaný křen nebo ve skleničce-Krenex
- citronová šťáva
- cukr
- sůl
- uzené maso (nebo hovězí)
Postup přípravy receptu
V kastrolu, ve kterém budeme omáčku vařit, rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku.
Přilijeme hovězí bujon, šlehačku a metličkama vyšleháme. Pokud je omáčka hustá, rozředíme mlékem.
Přidáme křen*, lžičku citronové šťávy, příp. cukr a sůl. Dobře promícháme a necháme chvíli ještě prohřát. * Křen přidáváme opatrně, podle toho, jak pikantní-pálivou omáčku máte rádi.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křenová smetanová omáčka s uzeným masem
-
móc bych si pochutnala
-
Tak jsem rád že jsem tě nenaštval a jinak to maso je vlastní výroba .Myslím to uzení .
-
klukodvody:Díky Josefe za komentář a foto-pěkný kousek masa
-
-
Neodolal jsem a přifařil jsem fotku .když tě naštve ,tak ji klidně smaž .
-
Kolik kuchařů ,tolik křenovek .Já ji dělám be vývaru jen mléko a smetanu ale máš pěkný receptík .
-
Mílo,omáčku máš krásně hladkou a mě by chutnala
Když mám uzený vývar,také ho dávám do křenové omáčky raději,než smetanu,nebo mléko.S hovězím jsem ještě nedělala,tak vyzkouším také -
Oni sú podobné preto, lebo sú podobné. Ak by boli ako táto omáčka, boli by rovnaké, nie podobné.
-
Všechy "podobné" jsou z mléka a smetany, ne z vývaru. Já dělám jako ty, chutná nám podstatně víc.
-
Novinka