Nutriční hodnoty (Svatomartinská husa s rolovaným bramborovým knedlíkem a jablečným zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 108 kJ / 2 416 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,23 g |
| Tuky | 69,39 g |
| – nasycené | 37,16 g |
| – nenasycené | 26,35 g |
| –– mononenasycené | 21,86 g |
| –– polynenasycené | 4,48 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 32,64 g |
| Cholesterol | 625 mg |
| Sodík | 191 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 369,84 g |
| – cukry | 109,41 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 husí stehna | Husa stehno s kostí a kůží | |
| 2 2 červená jablka | Jablko čerstvé | |
| 1 1 velká žlutá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 velká červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička celého kmínu | Kmín | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého kmínu (nebo drceného) | Kmín mletý | 5 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 300 ml 300 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 300 ml |
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 1500 g |
| 2 2 červená jablka | Jablko čerstvé | |
| 2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
| 3 lžíce 3 lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | 45 g |
| 1 1 střední cibule (nebo 3 šalotky) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 150 ml 150 ml jablečného džusu (podle potřeby) | Džus jablečný | 150 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| kmín | Kmín | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 140 g 140 g hrubé mouky (dle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | 140 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 g 50 g krupičky | Krupice pšeničná jemná | 50 g |
| 25 g 25 g solamylu | Bramborový škrob | 25 g |
| 20 g 20 g změklého másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 100 g 100 g slaniny (plátky) | Špek | 100 g |
| sůl | Sůl mořská |