Nutriční hodnoty (Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 358 kJ / 1 998 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 80,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,45 g |
| Tuky | 126,50 g |
| – nasycené | 27,22 g |
| – nenasycené | 95,26 g |
| –– mononenasycené | 47,14 g |
| –– polynenasycené | 48,12 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 25,13 g |
| Cholesterol | 150 mg |
| Sodík | 4,05 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 103,30 g |
| – cukry | 77,24 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vepřové palce (800 g) | Vepřová panenka | |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 200 g 200 g pršutu | Pršut | 200 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 větvičky 2 větvičky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 100 ml 100 ml sezamového oleje (nebo olivového) | Olej sezamový | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička celého zeleného pepře | Pepř zelený | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička hrubozrnné soli s kouřovou vůní | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g čerstvých brusinek | Brusinky zavařené | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
| 4 lžíce 4 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 60 ml |
| šťáva z 1/2 šťáva z 1/2 limetky | Limetka čerstvá | 40 g |
| 2 lžičky 2 lžičky brusinkového kompotu | Brusinky zavařené | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
| trocha trocha vody | Voda |