Nutriční hodnoty (Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 358 kJ / 1 998 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 80,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,45 g |
Tuky | 126,50 g |
– nasycené | 27,22 g |
– nenasycené | 95,26 g |
–– mononenasycené | 47,14 g |
–– polynenasycené | 48,12 g |
––– omega 3 | 0,39 g |
Vláknina | 25,13 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 4,05 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 103,30 g |
– cukry | 77,24 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vepřové palce (800 g) | Vepřová panenka | |
2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
200 g 200 g pršutu | Pršut | 200 g |
olej | Olej řepkový | |
2 větvičky 2 větvičky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
100 ml 100 ml sezamového oleje (nebo olivového) | Olej sezamový | 100 ml |
1 lžička 1 lžička celého zeleného pepře | Pepř zelený | 5 g |
1 lžička 1 lžička hrubozrnné soli s kouřovou vůní | Sůl mořská | |
200 g 200 g čerstvých brusinek | Brusinky zavařené | 200 g |
2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
4 lžíce 4 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 60 ml |
šťáva z 1/2 šťáva z 1/2 limetky | Limetka čerstvá | 40 g |
2 lžičky 2 lžičky brusinkového kompotu | Brusinky zavařené | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžička 1 lžička solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
trocha trocha vody | Voda |