Nutriční hodnoty (Syrovátková polévka se zeleninou a ovesnými vločkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 397 kJ / 95 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,82 g |
| Tuky | 0,27 g |
| – nasycené | 0,08 g |
| – nenasycené | 0,08 g |
| –– mononenasycené | 0,03 g |
| –– polynenasycené | 0,06 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 7,26 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 18,60 g |
| – cukry | 4,98 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| syrovátky kolik kdo chce (nejlépe s vodou půl půl na půl, já jí měla z přípravy domácí Lučiny) | Syrovátka tekutá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 hrsti 2 hrsti ovesných vloček | Vločky ovesné | |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| zelenina dle výběru každého - může být i mražená | Mrkev čerstvá | |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |