Nutriční hodnoty (Těstoviny s onačejším mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 809 kJ / 2 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 96,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,85 g |
| Tuky | 158,53 g |
| – nasycené | 77,48 g |
| – nenasycené | 71,57 g |
| –– mononenasycené | 56,89 g |
| –– polynenasycené | 14,68 g |
| ––– omega 3 | 1,06 g |
| Vláknina | 47,48 g |
| Cholesterol | 511 mg |
| Sodík | 634 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 183,10 g |
| – cukry | 144,94 g |
| ––– laktóza | 16,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 150 ml 150 ml bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
| 40 40 g konzerva rajčat | Rajče červené čerstvé | 2400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| provensálské koření | Provensálské koření | |
| 200-250 ml 200-250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 225 ml |
| 1 kelímek 1 kelímek bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
| tvrdý sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |