Nutriční hodnoty (Jablečná buchta s čokoládovou polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 075 kJ / 3 125 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,45 g |
| Tuky | 107,60 g |
| – nasycené | 20,28 g |
| – nenasycené | 81,02 g |
| –– mononenasycené | 56,30 g |
| –– polynenasycené | 24,72 g |
| ––– omega 3 | 5,13 g |
| Vláknina | 28,18 g |
| Cholesterol | 267 mg |
| Sodík | 351 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 449,90 g |
| – cukry | 199,72 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-1,5 hrnku 1-1,5 hrnku polohrubé mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná polohrubá | 312.5 g |
| 0,5-0,75 hrnku 0,5-0,75 hrnku cukru krystal (dle chuti) | Cukr bílý | 157.4999988079071 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 50 g 50 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 50 g |
| strouhaný kokos na posypání (nebo ořechy) | Kokos strouhaný | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |