Nutriční hodnoty (Masové kuličky z trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 449 kJ / 2 497 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 126,33 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 123,62 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,71 g | 
| Tuky | 206,70 g | 
| – nasycené | 98,25 g | 
| – nenasycené | 98,30 g | 
| –– mononenasycené | 80,39 g | 
| –– polynenasycené | 17,91 g | 
| ––– omega 3 | 1,37 g | 
| Vláknina | 8,90 g | 
| Cholesterol | 641 mg | 
| Sodík | 656 mg | 
| Sůl | 1,43 g | 
| Sacharidy | 30,88 g | 
| – cukry | 22,26 g | 
| ––– laktóza | 13,86 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 700 g 700 g mletého masa (více hovězího, méně vepřového) | Vepřový ořez | 700 g | 
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml | 
| 2 2 nadrobno pokrájené cibule | Cibule čerstvá | 140 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g | 
| 3 3 rovné lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 200 ml 200 ml hovězího vývaru (pomohla jsem si sypkým německým hovězím bujonem Knorr) | Vývar hovězí | 200 ml | 
| 150 ml 150 ml smetany nebo šlehačky | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml | 
| 2-3 lžičky 2-3 lžičky plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 12.5 g | 
| sůl | Sůl mořská |