Nutriční hodnoty (Zapečené kapustičky v bramborách a mletém mase)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 11 695 kJ / 2 795 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 102,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,71 g |
| Tuky | 163,58 g |
| – nasycené | 61,00 g |
| – nenasycené | 89,14 g |
| –– mononenasycené | 73,13 g |
| –– polynenasycené | 16,01 g |
| ––– omega 3 | 0,85 g |
| Vláknina | 38,05 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 5,35 g |
| Sacharidy | 181,17 g |
| – cukry | 36,75 g |
| ––– laktóza | 11,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g salátových brambor | Brambor zimní | 700 g |
| 400 g 400 g růžičkové kapusty | Kapusta růžičková čerstvá | 400 g |
| 500 g 500 g mletého masa (hovězí + vepřové) | Vepřový ořez | 500 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 konzerva 1 konzerva sekaných rajčat (400 g) | Rajče červené sterilované | |
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce Harissy | Harissa | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kvalitní worcestrové omáčky (např. Lea Perrins) | Worcestrová omáčka | 30 ml |
| 1 lžička 1 lžička sušeného oregana | Oregano sušené | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička sušené bazalky | Bazalka sušená | 5 g |
| 250 ml 250 ml 33% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 50 g 50 g Parmazánu Reggiano ( nebo jiný parmazán ) | Parmezán | 50 g |
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |