Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Slezské řízky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 223 kJ /
770 kcal
Bílkoviny3,50 g
– z toho živočišné bílkoviny3,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky84,00 g
– nasycené41,00 g
– nenasycené42,00 g
–– mononenasycené36,00 g
–– polynenasycené6,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,10 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g krůtích prsou (nebo vepřového masa vhodného na řízky) Krůta prsa bez kůže 500 g
1 hrst 1 hrst lesních hub Hřib čerstvý
100 g 100 g uzené slaniny Špek 100 g
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
hladká mouka (na obalení) Mouka pšeničná hladká
4 4 větší brambory Brambor zimní 200 g
1 1 vajíčko Vejce slepičí 70 g
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
majoránka Majoránka sušená
česnek (dle chuti) Česnek čerstvý
hladká mouka Mouka pšeničná hladká
olej (na smažení) Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.