Nutriční hodnoty (Vepřový ondráš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 133 kJ / 749 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,69 g |
| Tuky | 10,82 g |
| – nasycené | 3,03 g |
| – nenasycené | 4,85 g |
| –– mononenasycené | 3,41 g |
| –– polynenasycené | 1,44 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 18,35 g |
| Cholesterol | 265 mg |
| Sodík | 181 mg |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 126,85 g |
| – cukry | 12,35 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vepřové řízky z pečeně (nebo krkovice) | Vepřová kýta | |
| sůl | Sůl mořská | |
| celý čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 100 ml 100 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
| 4-6 stroužků 4-6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |