Nutriční hodnoty (Celerovo-žampionová krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 381 kJ / 808 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,83 g |
| Tuky | 41,42 g |
| – nasycené | 25,74 g |
| – nenasycené | 14,01 g |
| –– mononenasycené | 11,72 g |
| –– polynenasycené | 2,29 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 68,95 g |
| Cholesterol | 123 mg |
| Sodík | 640 mg |
| Sůl | 1,70 g |
| Sacharidy | 53,96 g |
| – cukry | 35,51 g |
| ––– laktóza | 7,76 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
| 2 řapíky 2 řapíky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 1000 g |
| 200 g 200 g žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| kuřecí vývar | Vývar kuřecí | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 PL 2 PL másla | Máslo kravské | 20 g |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| podle chuti čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| máslo | Máslo kravské | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |