Nutriční hodnoty (Ostré bramborové smaženky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 704 kJ / 2 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 136,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 114,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,25 g |
| Tuky | 114,70 g |
| – nasycené | 37,68 g |
| – nenasycené | 61,90 g |
| –– mononenasycené | 48,85 g |
| –– polynenasycené | 13,05 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 27,13 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 717 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 173,36 g |
| – cukry | 14,51 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g uvařených brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 1-2 hrsti 1-2 hrsti hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky rozetřeného zázvoru | Zázvor sušený | 1.75 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky pepře | Pepř černý | 2.5 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 nasekaná feferonka | Chilli paprička čerstvá | |
| na špičku nože na špičku nože máty peprné | Máta peprná list čerstvá | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| olej na smažení | Olej řepkový |