Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou

Hella Kuchařka: Hella

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 31 názorů

Suroviny

Těsto
3 vejce
3 lžíce cukru krupice
3 lžíce polohrubé mouky
(Puding)
400 ml mléka
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukr
1 šlehačka Rama crémefine
jahody
džem
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny a pak lehce zamícháme mouku.

  2. Na menším plechu (30x20cm) vyloženém pečícím papírem upečeme piškot a ještě teplý ho potřeme džemem, nejlépe jahodovým.

  3. Než se piškot upeče, uvaříme si puding a ještě teplý ho nalijeme na piškotový plát s džemem a zatlačíme do něj přepůlené jahody.

  4. Necháme vychladnout a nakonec na celý povrch naneseme ušlehanou smetanu, kterou můžeme dle chuti ještě přisladit, případně dozdobit strouhanou čokoládou.

  5. Necháme alespoň 2 hodiny v chladu uležet.

Poznámka

Pokud chcete úhledně nařezat na plechu moučník, který má na povrchu šlehačku, máslový krém nebo čokoládovou polevu, musíte ho především vychladit. Pak si do vyšší nádobky nalijte horkou vodu a vložte do ní 2-3 tenčí nože a nechte je prohřát. Prvním nožem uřízněte jednu řadu, vraťte ho zpátky do nádoby s vodou, vezměte další nůž, uřízněte další řadu, vraťte do vody atd., až máte všechno nařezáno. Je dobře si celý moučník nařezat najednou, bez ohledu na to, kdy se bude jíst.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 246 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Recept vypadá velmi chutně, ale po upečení na větší plech a zdvojnásobení surovin bylo šlehačky přehnaně málo. Ani mi nepokryla celý plech a obrázek tomu vůbec neodpovídá. Byla jsem ráda, že jsem trochu pokryla půlku plechu. :-(

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Hella: Asi mate to slovo "zbelaji", coz se stane pomerne zahy, musi zbelat i "zhoustnout" a to neni hned. Kdo nikdy nedelal asi nevi.

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Věra: Tohle je opravdu to neobyčejnější piškotové těsto. Jen je třeba vejce s cukrem dobře vyšlehat až zbělají a pak přidat mouku. Někdo doporučuje nejdříve šlehat sníh a pak přidat žloutky např.http://www.toprecepty.cz/recept/15574-zakladni-pis..., ale já většinou šlehám celá vejce. Prostě to těsto musí nadzvedat našlehaný vzduch místo prášku, někdo prášek nesnáší a také trouba musí být dostatečně nahřátá.

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Tak bohuzel i ja se musím pridat k těm co těsto nevybehlo ale jelikoz mi to bylo skoda vyhodit protoze jsem delala ze dvou davek tak jsem udelala neco jakoby roladu.:-)Chut testa teda neni tak jak u rolady ma byt ale to nejak stravime porad lepsi nez kdyby to skoncilo v kosi jen by me teda zajimala v cem je ta veda ze to testo i bez kypriciho prasku vybehne?

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Hello, včera jsem pekla tento moučník do dortové formy. Je naprosto úžasný:-8:-K:yes: Rychlý, lehký a výborný:yes: Dcera snědla ke snídani 1/2:-!:-D

    Odpovědět

  • Mirule Mirule

    +:yes: to musí být dobrota :-) až se mi sbíhají sliny, mňam:-p:-K

    Odpovědět

  • Jitka B Jitka B

    Moc vyvedené :-8:-p + :yes:. Musím se zastat těsta - před lety mě učila péct teta (vyučená cukrářka), která za základní piškotové těsto brala jen mouku (hladkou či polohrubou), vejce a cukr. Kypřící prášek přidávala, když byl v těstě tuk. Jen jsem musela vyšlehat žloutky zvlášť s cukrem a bílky do sněhu.

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Těsto se mi po přečtení moc nepozdávalo, tak jsem radši rovnou pro jistotu udělala "osvědčené", ale jinak moc dobrý koláč! Pochvala. :-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Přesto, že se piškot nepovedl rodinka ho :-8 snědla zachránily to ty jahody.

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Koubkova: to mě fakt s tím piškotem mrzí. Opravdu na obrázku je piškot podle tohoto - neprimitivnějšího receptu: na 1 vejce lžíce cukru a l lžíce mouky. Vejce s cukrem se šlehá a mouka jen lehce vařečkou vmíchá. Lžíce se v tomto případě počítá asi 50 g - jako váha vejce. Moukou to asi nebylo, vždyť třeba na roládu se na 1 vejce dává jen 20 g cukru a mouky. Ale znovu opakuji, pokud máte z piškotu obavu, zvolte svůj vyzkoušený recept! Ten zbytek už ani nelze zkazit ;-)

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Pjano dělala jsem korpus z 2dávky a taky mi nevyběhl to těsto na obrázku musí mít úplně jiný recept ,;-(:no:asi tam bylo málo mouky si myslím,moje chyba ,že mi to nedošlo

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Hella:já ti děkuji za poznámku, jak moučníky řezat, určitě to budu tak používat, protože ty tvoje se mi vždycky líbí:yes:;-):yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    pjina: Toto je recept na klasický piškot a prášek do pečiva tam nepatří. Ale je možné si piškotový základ udělat podle svého oblíbeného receptu, na který jste zvyklí. Prášek do piškotu se přidává jen v případě, že se vejce nastavují vodou, nebo se tam přidává tuk. Jinak stačí dobře těsto našlehat.

    Odpovědět

  • pjina pjina

    dnes jsem ho chtěla udělat, přesně podle receptu a nebyl tam napsanej kypřící prášek, bylo mi todivné, ale upekla jsem korpus kterej jsem hodila rovnou do koše, jelikož mi nevyběhl.;-(

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-):yes: to je krása:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: jahodový koláč jahodový koláč s pudinkem piškot s pudinkem a jahodami jahodovy moucnik s pudinkem moučník se šlehačkou piškotový jahodový koláč moučníky se šlehačkou recepty na piškotové moučníky s jahodami piškotové moučníky s jahodami piskotovy kolac s jahodami rychlý moučník se šlehačkou koláč se šlehačkou piškotová buchta s jahodami a pudinkem recept na jahodovy kolac piškot s jahodami a pudinkem piškotové těsto s pudinkem piškotový koláč s pudinkem recept na jahodový koláč s pudinkem jahodový moučník s pudinkem recept pudinkový koláč