Nutriční hodnoty (Vrtule pro Andulku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 8 894 kJ / 2 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 163,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,29 g |
Tuky | 35,88 g |
– nasycené | 5,20 g |
– nenasycené | 27,56 g |
–– mononenasycené | 17,97 g |
–– polynenasycené | 9,59 g |
––– omega 3 | 3,40 g |
Vláknina | 42,38 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 3,86 g |
Sacharidy | 226,15 g |
– cukry | 23,42 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 menší kuřecí prsa (na malé slabé plátky) | Kuře prso | 700 g |
200 g 200 g těstovin (za sucha) | Těstoviny pšeničné | 200 g |
1/2 plechovky 1/2 plechovky sterilovaných drcených rajčat (klidně celou, měla jsem zbytek) | Pyré z červených rajčat | |
4 lžíce 4 lžíce sterilované kukuřice | Kukuřice sterilovaná | 60 g |
4 lžíce 4 lžíce sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 60 g |
1 1 řapík celeru (na plátky, lístky posekat) | Celer bulva čerstvá | 540 g |
1/2 1/2 cuketky (na plátky a na čtvrtky) | Cuketa čerstvá | 50 g |
1/2 1/2 cibule (na kostičky) | Cibule čerstvá | 35 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku (na tenké plátky) | Česnek čerstvý | 21 g |
8 8 natrhaných lístků čerstvé bazalky + trochu sušené (nebo podle toho, jakou máme) | Bazalka čerstvá | |
sůl (raději mořskou) | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
případně sýr na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |