Nutriční hodnoty (Sanijet kafta - mlete maso na plechu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 681 kJ / 641 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,87 g |
| Tuky | 18,34 g |
| – nasycené | 6,54 g |
| – nenasycené | 8,19 g |
| –– mononenasycené | 5,18 g |
| –– polynenasycené | 3,02 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 6,88 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 345 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 12,80 g |
| – cukry | 4,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg mletého hovězího masa (nejlépe čerstvé umletého) | Hovězí ořez | 500 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| hrstka hladkoliste petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| hrstka čerstvého koriandru | Koriandr listy čerstvé | |
| pár lístků lístků čerstvě máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 2 lžičky 2 lžičky mletého nového koření | Nové koření mleté | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička rajského protlaku | Protlak rajčatový | 5 g |
| trocha trocha polévkového koření (Vegeta, Podravka) | Polévkové koření tekuté | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| brambory | Brambor zimní | |
| rajčata | Rajče červené čerstvé | |
| cibule | Cibule čerstvá |