Nutriční hodnoty (Červenobílá zelňačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 482 kJ / 1 071 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 32,96 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,96 g | 
| Tuky | 7,37 g | 
| – nasycené | 2,55 g | 
| – nenasycené | 4,07 g | 
| –– mononenasycené | 1,22 g | 
| –– polynenasycené | 2,84 g | 
| ––– omega 3 | 0,03 g | 
| Vláknina | 54,51 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 6,77 g | 
| Sůl | 16,75 g | 
| Sacharidy | 195,75 g | 
| – cukry | 70,03 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g bílého kysaného zelí v pytlíku | Zelí bílé kvašené | 500 g | 
| 675 g 675 g sterilovaného červeného zelí i s nálevem (ve sklenici) | Zelí červené sterilované | 675 g | 
| 2 hrsti 2 hrsti rozmačkaných sušených hub | Houby sušené směs | |
| 1 1 pikantní klobása (já měla maďarskou) | Klobása | |
| kousek kousek uzené slaniny | Špek | |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g | 
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g | 
| celý kmín | Kmín | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 KL 1 KL mletého nového koření | Nové koření mleté | 5 g | 
| 1 KL 1 KL tymiánu | Tymián sušený | 5 g | 
| 1 KL 1 KL medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 5 g | 
| 3 ks 3 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
| cca 1 PL 1 PL červené sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g | 
| cca 1 PL 1 PL červené pálivé papriky | Paprika pálivá | 15 g | 
| 6 6 menších brambor | Brambor zimní | 300 g | 
| 2 2 zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| tuk (sádlo) do kastrolu, kde budeme dělat polévku | Margarín | |
| 4 litry 4 litry vody | Voda | 4000 ml |