Nutriční hodnoty (Červenobílá zelňačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 482 kJ / 1 071 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,96 g |
Tuky | 7,37 g |
– nasycené | 2,55 g |
– nenasycené | 4,07 g |
–– mononenasycené | 1,22 g |
–– polynenasycené | 2,84 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 54,51 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,77 g |
Sůl | 16,75 g |
Sacharidy | 195,75 g |
– cukry | 70,03 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g bílého kysaného zelí v pytlíku | Zelí bílé kvašené | 500 g |
675 g 675 g sterilovaného červeného zelí i s nálevem (ve sklenici) | Zelí červené sterilované | 675 g |
2 hrsti 2 hrsti rozmačkaných sušených hub | Houby sušené směs | |
1 1 pikantní klobása (já měla maďarskou) | Klobása | |
kousek kousek uzené slaniny | Špek | |
3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
celý kmín | Kmín | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
1 KL 1 KL mletého nového koření | Nové koření mleté | 5 g |
1 KL 1 KL tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
1 KL 1 KL medvědího česneku | Česnek medvědí čerstvý | 5 g |
3 ks 3 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
cca 1 PL 1 PL červené sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
cca 1 PL 1 PL červené pálivé papriky | Paprika pálivá | 15 g |
6 6 menších brambor | Brambor zimní | 300 g |
2 2 zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
tuk (sádlo) do kastrolu, kde budeme dělat polévku | Margarín | |
4 litry 4 litry vody | Voda | 4000 ml |