Nutriční hodnoty (Neboršč z domácích zásob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 931 kJ / 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,98 g |
Tuky | 0,72 g |
– nasycené | 0,14 g |
– nenasycené | 0,34 g |
–– mononenasycené | 0,07 g |
–– polynenasycené | 0,27 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 13,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 175 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,60 g |
– cukry | 13,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 menší červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 4 mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
3 3 velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
2-3 2-3 dl pasírovaných rajčat (lze dát i protlak, výsledná chut bude trochu jiná) | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
sterilovaná řepa i s nálevem (bez křenu je lepší)-množství dle chuti | Křen čerstvý | |
vodu | Voda | |
3 3 větší bobkové listy | Bobkový list sušený | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
sůl | Sůl mořská |