Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uncle Bens omáčka

Pokud máte nadbytek úrody cuket a paprik, vyzkoušejte tuto "čalamádu". Domácí je daleko levnější a hlavně chutnější než kupovaná. Pokud se ošetří sterilováním, vydrží i několik měsíců a budete ji mít tak kdykoli po ruce.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

6. 7. 2008 06:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie20 068 kJ / 4 796 kcal
Bílkoviny53,40 g
Tuky259,71 g
Vláknina72,67 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23,46 g
Sůl60,43 g
Sacharidy538,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Rouena

16. 2. 2024 15:07

Boží, dekuji, včera jsem dala na olej cibulku, kureci na male kousky a směs, nejlepší omáčka na špagety ❤️ moc děkujeme :-K

sefrovka sefrovka

10. 11. 2023 01:52

Vařím podle tohoto receptu už několik let k velké spokojenosti všech

Dagmarak Dagmarak

26. 8. 2022 18:09

Tohle vypadá moc dobře, určitě vyzkouším. Místo kečupu bych zkusila dát rajčata, mám jich na zahradě hromady. Ještě uvažuji o ananasu nebo mangu, to by mohla být dobrota. Děkuji za recept.<3

Bohunka.T Bohunka.T

17. 9. 2020 00:05

Výborný recept :-K dělám nějaký rok :-8jen přidám ještě česnek, pepř a libeček:-8Děkuji :yes:;-)

Lenka

26. 8. 2017 09:26

6 sklenic první várka, bohužel už je po cuketách, takže další až příští rok, omáčka rychle hotová, vypadá super a ještě k tomu skvěle chutná...letošní rok zavařuji v myčce, takže délku vůbec neřeším....

anna soukupova

18. 7. 2015 20:45

super vic k tomu nemam co dodat.:-)):-))

Dana Berkiová

20. 7. 2014 20:21

30 minut vařím a 15 minust sterilizuji dělám spoustu let nikdy se nezkazila:-*

Kamča

9. 9. 2013 19:34

Výborná,dávám bodík:yes::-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 8. 2010 21:58

:yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

29. 1. 2010 16:20

No, já nevím....není to marmoška, tak aby se to nezkazilo....těchto receptů mám několik podobných a u každého sterilují 20min.

maris maris

29. 1. 2010 16:14

spagi, to máš pravdu, já jsem si to neuvědomila:-8:-)

spagetka spagetka

29. 1. 2010 16:09

No ale ty suroviny se 30 min. vaří, těch 20 min mi pak přijde na sterilaci moc, osobně pokud bych to sterilovala, tak asi jen 5-6 min.na 80°C (ale asi bych to nesterilovala, když to horké nandám do sklenic),

k.radulka k.radulka

29. 1. 2010 16:06

Tak do toho jdu !:yes:

maris maris

29. 1. 2010 15:51

Já jsem to v létě dělala, ale přiznávám, že jsem měla jen poloviční množství a hned jsem do snědli, určitě bych to sterilovala těch cca 20 minut, 2 minuty je hrozně málo, asi se tam ztratila 0.

zizala zizala (moderátorka)

29. 1. 2010 15:39

Teď tady tak koukám na podobný recept a nevím, jestli u té sterilace nemělo být spíš 20 minut? :-/:-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí uncle bens omáčka uncle bens domácí anklbens uncle bens recept domácí omáčka uncle bens omacka anklbens anklbens z cukety anklbens recept omacka uncle bens recept anklbens anklbens uncle benc recept na uncle bens anclbens ancl bens onkel bens unkle bens recept na anklbens domácí ankelbens cuketa recepty

Suroviny: cuketa, paprika, cibule, cukr, sůl, olej, omáčka worcesterová, omáčka sojová, kečup sladký

TopRecepty.cz

Uncle Bens omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EAl