Nutriční hodnoty (Zelený salát s těstovinami orzo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 730 kJ / 413 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,14 g |
| Tuky | 36,40 g |
| – nasycené | 15,94 g |
| – nenasycené | 18,21 g |
| –– mononenasycené | 10,14 g |
| –– polynenasycené | 8,07 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 0,48 g |
| Cholesterol | 92 mg |
| Sodík | 488 mg |
| Sůl | 1,22 g |
| Sacharidy | 14,47 g |
| – cukry | 12,48 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 zelené jablko | Jablko čerstvé | |
| ledový salát (necelá půlka) | Salát ledový čerstvý | |
| těstoviny orzo | Těstoviny pšeničné | |
| 200 ml 200 ml zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce majónezy | Majonéza | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička hnědého cukru | Cukr třtinový | 5 g |
| balzamikový krém | Ocet balsamikový červený |