Nutriční hodnoty (Vepřové s jarní nádivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 491 kJ / 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,59 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,50 g |
Tuky | 36,10 g |
– nasycené | 19,88 g |
– nenasycené | 13,22 g |
–– mononenasycené | 11,15 g |
–– polynenasycené | 2,07 g |
––– omega 3 | 0,29 g |
Vláknina | 2,15 g |
Cholesterol | 341 mg |
Sodík | 438 mg |
Sůl | 1,01 g |
Sacharidy | 34,72 g |
– cukry | 4,75 g |
––– laktóza | 2,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 větší plátky vepřové krkovice (nebo kýty či plece) | Vepřová krkovice | |
100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
1 1 rohlík | Rohlík pšeničný bílý | 43 g |
1 hrst 1 hrst uzeného masa | Vepřová plec uzená | |
300 ml 300 ml uzeného vývaru | Vývar vepřový | 300 ml |
1 hrst 1 hrst špenátu (nebo mangoldu, kopřiv) | Špenát čerstvý | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
libeček | Libeček čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
olej | Olej řepkový |