Nutriční hodnoty (Brambory zapečené se zelím a uzeným masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 607 kJ / 1 818 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 78,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,38 g |
| Tuky | 85,77 g |
| – nasycené | 42,15 g |
| – nenasycené | 37,14 g |
| –– mononenasycené | 32,01 g |
| –– polynenasycené | 5,12 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 27,80 g |
| Cholesterol | 353 mg |
| Sodík | 5,55 g |
| Sůl | 13,25 g |
| Sacharidy | 151,05 g |
| – cukry | 41,70 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g brambor | Brambor zimní | 600 g |
| 350 g 350 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 350 g |
| 400 g 400 g sterilovaného zelí | Zelí bílé sterilované | 400 g |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 ml 250 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 1 lžička 1 lžička cukru krystal | Cukr bílý | 6 g |
| olej | Olej řepkový |