Nutriční hodnoty (Vepřová plec na halali)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 115 kJ / 1 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 130,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,88 g |
Tuky | 90,45 g |
– nasycené | 34,12 g |
– nenasycené | 47,98 g |
–– mononenasycené | 38,13 g |
–– polynenasycené | 9,85 g |
––– omega 3 | 2,69 g |
Vláknina | 0,75 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 87,68 g |
– cukry | 70,68 g |
––– laktóza | 44,43 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vepřové plece (v celku) | Vepřová plec | 500 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce oleje | Olej řepkový | 27.5 ml |
1 sklenice 1 sklenice Halali (zeleninová směs) | Halali | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
300 ml 300 ml vody (vývaru) | Voda | 300 ml |
200 g 200 g zakysané smetany (1 kelímek)) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
750 ml 750 ml mléka (podle potřeby i více) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 25 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |