

Pstruh s citronovým pepřem, na másle - v pánvi
Suroviny 2(pro menší jedlíky i 4)
- 4 menší pstruzi (1ks-cca 220g)
- 2 kl soli
- 2 pl citronového pepře
- 4 pl citronové šťávy
- 2 pl oleje
- 3 cm silný plátek másla
- kl=kávová lžička
- pl=polévková lžíce
Postup přípravy receptu
Opláchnuté pstruhy osušíme, okořeníme zevnitř i zvenku citronovou šťávou, citronovým pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny v chladu odležet.
Ve velké pánvi necháme na rozehřátém oleji rozpustit máslo, plamen zesílíme a do horkého tuku poklademe pstruhy. 2 minuty prudce osmažíme, plamen ubereme a dále smažíme 5 minut. Poté pstruhy otočíme, opět 2 minuty zprudka opečeme a dalších 5 minut smažíme na slabém plameni. Podáváme s vařenými bramborami, přelité vypečenou šťávou.
Poznámka od kuchařky
Nemáme rádi na talíři ryby s hlavou, tak jsem je před kořeněním odstranila.
Pstruhů na másle je zde hodně, nevěděla jsem, ke kterému podobnému receptu bych své fotografie přidala. Abych někoho neurazila a také proto, že mé rybky jsou malinko odlišné, tak receptík uvádím jako další možnou variantu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pstruh s citronovým pepřem, na másle - v pánvi
-
dexulka: Komentář a hlavně krásné foto mě opravdu moc potěšily,děkuji
-
Dobrota to je,veliká - posílám bodík a přikládám rychlofoto z mobilu aspoň
-
Jana Remkova:Jani,krásná fotka mi udělala radost!Děkuji
-
Ahojky
Aniž bych věděla, že tady něco podobného je, včera jsem si takového pstruha udělala. Ikdyž teda já v troubě na pečícím papíře
. Dovolím si přidat foto, Drahuš, jo?
-
rozmarynaH:Marcelko,děkuji za pochvalu i radu,kde sehnat koření.U Antonína mají spoustu dobrých věcí,jen musím počkat,až toho budu brát více.Tady u nás na obchodňáku mají príma krámek s kořením,tam vždy potřebné nakoupím,tak zatím mám,ale pro příště
-
Pstruhy máme moc rádi a s citronovým pepřem také. Aničko, ten pomerančový mají U Antonína. Když jsme v létě dělali párty (asi 15 lidí), většina dala přednost grilovanému prstruhovi před lososem. Jednoduché a velmi chutné
-
Jednoduchá příprava a velice chutný výsledek
Děkuji Vám všem
Pajasko já ten pomerančový pepř nemůžu nikde sehnatUž po něm pasu delší čas
Budu si ho muset objednat přes internet.
-
V jednoduchosti je krása Aninko
.
-
krása
-
krásné, dělám ráda Aničko, moc dobrá rybka
-
Krásný pstroužek dělám podobně vím, že to je dobrota a proto do Zlína bodík letí
-
Jooj, sem s tim pstružiskem, i s tim bramborem. . . a nakonec, proč ne i s tou pánví. . .teda nádobi myslim, nikolvek část trupiska
-
Pstruhy můžu furt a souhlas s Pajáskou, mňáám
-
Dělávám,je to moc fajn.
Aničko,zkus i pomerančový pepř,je to také lahoda. -
Krásná rybka, recept si ukládám
+1