Nutriční hodnoty (Medové jidáše)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 18
| Energie | 14 701 kJ / 3 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,94 g |
| Tuky | 148,86 g |
| – nasycené | 86,83 g |
| – nenasycené | 54,97 g |
| –– mononenasycené | 45,46 g |
| –– polynenasycené | 9,50 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 820 mg |
| Sodík | 525 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 458,96 g |
| – cukry | 114,99 g |
| ––– laktóza | 11,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 100 g 100 g medu | Med nepasterovaný | 100 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 1 vejce (nebo zbylé bílky) | Vejce slepičí | 70 g |