Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s vejci a párkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 4 667 kJ / 1 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,58 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 47,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,34 g |
Tuky | 52,99 g |
– nasycené | 22,91 g |
– nenasycené | 23,10 g |
–– mononenasycené | 12,41 g |
–– polynenasycené | 10,69 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 52,11 g |
Cholesterol | 817 mg |
Sodík | 1,95 g |
Sůl | 4,33 g |
Sacharidy | 67,80 g |
– cukry | 16,78 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
3 3 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 210 g |
1 1 párek (nebo klobáska) | Párek vepřový | 80 g |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru (nebo kus bulvy) | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
majoránka | Majoránka sušená | |
1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
máslo | Máslo kravské | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1500 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvé bylinky (petrželka, libeček, pažitka) | Petržel nať čerstvá |