Kuřecí řízek

blazena.blazkova Kuchařka:

Pro začátečníky 25 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

500 g kuřecího masa ( prsní nebo stehenní )
sůl
pepř
hladká mouka
strouhanka
2 vajíčka
1 dcl mléka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky. Poté z obou stran osolíme a opepříme.

  2. Do tří hlubokých talířů si připravíme: hladkou mouku; dvě nevařená vajíčka bez skořápky + mléko + špetka soli + trocha pepře - to vše pořádně promícháme; strouhanka.

  3. Maso obalíme v prvním talíři, pak v druhém a nakonec ve třetím.

  4. Vždy vyrochníme a zaprášíme ze všech stran. Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v prvním, pak druhém, pak zase prvním, zase druhém a nakonec třetím talíři.

  5. Smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.

Poznámka

* strouhanku si připravíme jednoduše i doma. Staré tvrdé rohlíky ( nikoliv však plesnivé ) vložíme do mixéru a rozmixujeme na prášek. Lze to provádět ručně a to na ručním struhadle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kuřecí řízek

  • lenka0 lenka0

    Také řízky někdy smažím v troubě.Hlavně pokud dělám pro větší počet strávníků. Na plech dám vrsrvu tuku nebo oleje,do rozpáleného vložím řízky a jednou obrátím,aby byly osmažené z obou stran. A musím říct,že jsou chutnější,a štavnatější než klasicky.

    Odpovědět

  • LinaKucharka LinaKucharka

    Monca P.: řízky se smaží na pánvi na sporáku, nepečou v troubě. Jste zřejmě podlehla dojmu z reklamy na "Řízky z trouby". ;-)

    Odpovědět

  • Monca P. Monca P.(neregistrovaný)

    NO,TAK DNESKA JSEM SMAŽILA ŘÍZKY,KATASTROFA,JSEM ÚPLNĚ NESCHOPNÁ.SICE NEBYLI SYROVÉ,ALE BYLI DOST ČERNÉ,NEVÍM PROČ,SMAŽILA JSEM V TROUBĚ NA PEKÁČI,NA MÍRNÉM,NÉ MOC PRUDCE A STEJNĚ JSOU ČERNÉ.CHUTOVĚ CELKEM JO,VZHLEDOVĚ HNUS.JÍDLO MUSÍ I VYPADAT.HRŮZA,MOC MNĚ TO MRZÍ,FAKT JSEM SE STYDĚLA.;-(

    Odpovědět

  • Anonimousus Anonimousus(neregistrovaný)

    jojo řízky, ;-) po tom se mužu utlouct :DD

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Moc děkuji, určitě to vyzkouším, ale už teď vidím, že je to super.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Rihano, toto je vynikající recept. Manželovi dokonce chutnají takto připravené víc. Jsou šťavnaté a mají výraznější chuť masa:-*:-phttp://www.toprecepty.cz/recept/4594-rizky-v-jogurtu-pecene-v-troubehttp://www.toprecepty.cz/recept/4594-rizky-v-jogur...

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Mohl by někdo poradit jak nejlépe řízek upéct Jestli v troubě, na pávnvičce nebo potřít olejem a péct v titanovém kastrolu. Prostě aby nebyl moc nacucaný olejem. Potřebuji nějakou fintu.

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Dnes jsem dělala řízečky,ale jen s chlebem:-p

    Odpovědět

  • scottpa scottpa

    Recept na klasický řízek, to je hřeb večera :-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    BILKOVAI: Hlavně jsem si dávala pozor na bod 2, na tu poznámku "bez skořápky"...:-)):-D:-D
    Néé;-), moc děkuji za pochvalu fotek a uznávám, že není řízek jako řízek.;-) Chce to péči, pečlivost a zkušenost.
    Sice jsem tentokrát nesmažila, ale pekla v troubě (proto ten jednolitě barevný povrch), ale při smažení řízků je třeba hlídat a rozpoznat i velikost bublin, které olej tvoří v jejich okolí...

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Fotky, jak ze žurnálu. Není sranda udělat dobrý šťavnatý řízek....

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Když už jsem to vařila, přidala jsem i fotky - ať je to tu veselejší, ne?;-)

    Odpovědět

  • věra věra(neregistrovaná)

    Tenhle recept je taky už asi stokrát pochybuji, že v téhle republice ještě někdo neumí udělat řízek.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak aspoň je tady foto, hned to vypadá lépe;-)

    Odpovědět

  • Janika155 Janika155

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo