Nutriční hodnoty (Salát se slaninou, polníčkem, sušenými rajčaty a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 483 kJ / 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,95 g |
| Tuky | 44,42 g |
| – nasycené | 8,42 g |
| – nenasycené | 29,28 g |
| –– mononenasycené | 24,10 g |
| –– polynenasycené | 5,18 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 1,47 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 308 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 21,29 g |
| – cukry | 0,21 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 sušených rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 2 PL 2 PL balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 2 velké hrsti salátu (polníček, řeřicha nebo ledový salát) | Řeřicha čerstvá | |
| 6 6 proužků ostré nakládáné papriky | Paprika červená sterilovaná | |
| 6-8 plátků 6-8 plátků anglické slaniny | Anglická slanina | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| sůl | Sůl mořská |