Nutriční hodnoty (Papriková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 304 kJ / 1 268 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,78 g |
| Tuky | 66,80 g |
| – nasycené | 37,00 g |
| – nenasycené | 33,58 g |
| –– mononenasycené | 17,86 g |
| –– polynenasycené | 15,72 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 21,80 g |
| Cholesterol | 187 mg |
| Sodík | 2,27 g |
| Sůl | 5,20 g |
| Sacharidy | 91,40 g |
| – cukry | 37,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 2 2 žluté papriky | Paprika žlutá čerstvá | 300 g |
| 4 4 rajčata (můžeme dát i cherry rajčátka) | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| maďarská mletá sladká paprika dle chuti | Paprika červená sušená | |
| 10 dkg 10 dkg paprikového salámu nebo klobásy | Suchý salám | 100 g |
| 2 2 párky | Párek vepřový | 160 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 3 litry 3 litry zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 3000 ml |
| 1/2 1/2 malého rajského protlaku | Protlak rajčatový | |
| trocha trocha pepře | Pepř černý | |
| jíška | Jíška máslová |