Nutriční hodnoty (Mořská treska na kmíně s ančovičkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 926 kJ / 2 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 152,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,58 g |
| Tuky | 233,63 g |
| – nasycené | 107,46 g |
| – nenasycené | 116,48 g |
| –– mononenasycené | 68,52 g |
| –– polynenasycené | 47,97 g |
| ––– omega 3 | 2,72 g |
| Vláknina | 11,78 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 2,46 g |
| Sůl | 6,06 g |
| Sacharidy | 19,52 g |
| – cukry | 7,77 g |
| ––– laktóza | 1,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g tresky | Treska filet | 800 g |
| 180 g 180 g másla | Máslo kravské | 180 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky kmínu | Kmín | 7.5 g |
| 2-3 stonky 2-3 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 100 g 100 g baby mrkve | Baby karotka | 100 g |
| 150 g 150 g hnědých žampionů | Žampion čerstvý | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| citronová štáva | Šťáva z citrónu | |
| 25-30 g 25-30 g ančoviček | Ančovičky v oleji | 27.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nahrubo nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 80-100 ml 80-100 ml majolky | Majonéza | 90 g |
| 2 lžičky 2 lžičky hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 10 g |