Nutriční hodnoty (Rajčatové risotto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 673 kJ / 2 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,90 g |
| Tuky | 85,30 g |
| – nasycené | 30,14 g |
| – nenasycené | 47,25 g |
| –– mononenasycené | 40,82 g |
| –– polynenasycené | 6,43 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 18,38 g |
| Cholesterol | 110 mg |
| Sodík | 925 mg |
| Sůl | 2,29 g |
| Sacharidy | 363,32 g |
| – cukry | 50,17 g |
| ––– laktóza | 4,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g rýže arborio | Rýže bílá | 400 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| cca 1,5 l cca 1,5 l vývaru | Vývar hovězí | |
| 400 ml 400 ml rajčatové passaty (já přidala rozmixovaná rajčata z plechovky) | Pyré z červených rajčat | 400 g |
| 100 g 100 g malých rajčat | Rajče červené čerstvé | 100 g |
| 50 g 50 g parmazánu | Parmezán | 50 g |
| 100 g 100 g mozzarelly | Mozzarella kravská | 100 g |
| čerstvá (popřípadě sušená) bazalka | Bazalka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |