Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný salát do zásoby

Výborný zelný salát, který vám v obyčejných hospodách a bufetech přidají k jídlu jako zeleninovou oblohu. Konečně si můžete na tomto salátu pochutnat i doma podle jednoduchého a přesného receptu.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

14. 7. 2008 18:04

Suroviny

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 228 kJ / 2 684 kcal
Bílkoviny33,30 g
Tuky125,70 g
Vláknina64,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 456 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy327,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

U nás se tento salát sní během 10 dnů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

16. 5. 2019 09:02

Koubkova: Dělávám vždy jen menší množství a skladuju v chladničce. Ale cca 3 týdny vydrží, možná i déle.

Koubkova Koubkova

15. 5. 2019 15:46

Jak dlouho vydrží

Irunka

15. 5. 2019 09:22

Dělam ho take už leta a přidávám i křen

Staneva

16. 1. 2018 21:01

Salát je opravdu vynikající, děkuji autorovi za recept, dělám jej již třetí sezónu a ještě pár sklenek obohacuji tím, že do něj přidávám nastrouhaný křen. Zkusila jsem i směs: zelí, červená řepa, cibule, kapie a trochu křenu. Jen do tohoto salátu nedávám Deko, ale trochu soli, cukru a na okyselení trochu octu.

jaroslav

25. 3. 2017 22:11

Tento salát dělám léta ano je vynikající a rychle zhotovitelný :-p

Paja

17. 11. 2016 23:00

Olej je jasna vec. Krome olivoveho se da pouzit treba dynovy nebo hroznovy. Je to pak o to zajimavejsi. Deko tam je zbytecny, ale naopak jsem pro blansirovani zeleniny. :yes:

Martin S

19. 10. 2016 14:15

Martin: Dobrý den, musím upozornit, že DEKO se vyrábí i bez kyseliny benzoové. Tzv. Deko steril, nově v zeleném obale.

Martin

18. 10. 2016 10:14

Zdravím, recept super - tento salát děláme už léta, ale trochu mne tady v diskuzi zaráží téma "olej" - zda-li ano, či ne. Jeden z posledních názorů tady byl, že se olej nemusí používat, jelikož zelenina jako taková v syrovém stavu olej obsahuje. Ano, je to tak, ale v tak žalostném množství (zelí např. cca 0,3 g /100g, paprika cca 0,1 g/100g), že na takové množství vitamínů v hmotě lidově řečeno prostě nestačí a tělo je všechno nezpracuje ku svému prospěchu, což je škoda. Vždyť pokud použijeme oleje zdravější (lisované za studena) - řepkový, olivový, či kokosový -ten neutrální bez kokosového aroma (POZOR : neplést si kokosový olej s palmovým !!!), který navíc obsahuje ve velkém množství bombastickou kyselinu laurovou, tak je to velmi zdravá volba - samozřejmě v přiměřeném množství, jelikož, jak známo - všeho moc škodí.
A vůbec se tady neřeší, jestli nejde něčím jiným nahradit deko, které mimo kvanta soli (to ale neřeším, jelikož i sůl samotná by se musela přidat) obsahuje kyselinu benzoovou, která byť v přiměřeném množství není nijak zásadně pro zdravého člověka škodlivá, ale pro citlivější osoby by mohla znamenat menší či větší alergické reakce a v součtu s jinými potravinami, které během dne pozřeme, se její spotřebované množství sčítá, což už by citlivější lidé měli být na pozoru. ;-(:-!

tejaja tejaja

9. 9. 2016 20:59

Martina: Vitamíny rozpustné v tukoch dostaneme iba s tukom, ale nemusí to byť olej. Ale príroda je veľmi múdra, väčšina zeleniny tuk obsahuje. Aj keď malé množstvá, ale tie stačia na vstrebanie vitamínov.;-)

Martina

9. 9. 2016 10:23

Roman: Přesně tak...a pouze s olejem dostanete z te zeleniny vitaminy, třeba vitamin A (z mrkne) se tráví pouze v tucích! takže určitě doporučuji olej nevynechat

Roman

26. 6. 2016 21:57

lenka: Dobrý den Leničko, jako bývalý vládní kuchař říkám nemusíte, ale olej (a trochu i sůl) pomáhá lehčímu mačkání zelí (pouštění šťávy) :-)

lenka

10. 6. 2016 19:14

Musim tam davat ten olej nebo ne děkuju za odpoved

Fany_

27. 2. 2016 19:34

:yes:Musím říct , že salát je opravdu vynikající .:-) . Dělal jsem bez oleje a to Deko v sypkém stavu.

dadka

25. 2. 2016 01:32

tak to taky zkusím,máme rádi zelné saláty:yes:

Helena

14. 2. 2016 10:58

Dobrý den,můžu dát do zelného salátu do zásoby i zelené papriky děkují.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelný salát zelný salát s dekem zelný salát recept zelné saláty nakládaný zelný salát nálev na zelný salát zelný salát do sklenic hospodský zelný salát z čerstvého zelí recept na zelný salát zelny salat s paprikou zelný salát s mrkví a paprikou zelný salát na zimu zelny salat deko zelný salát do sklenice salát z čerstvého zelí zelný salát recepty recepty zelný salát zelnej salát nakládání feferonek nakládání zeleniny

Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá červená, mrkev, cibule, feferonka, deko, cukr krupice, ocet, olej

TopRecepty.cz

Zelný salát do zásoby

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpPy