Nutriční hodnoty (Srbský džuveč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 058 kJ / 2 643 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 126,43 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,24 g |
Tuky | 134,98 g |
– nasycené | 64,19 g |
– nenasycené | 63,33 g |
–– mononenasycené | 53,78 g |
–– polynenasycené | 9,55 g |
––– omega 3 | 0,67 g |
Vláknina | 41,46 g |
Cholesterol | 552 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,29 g |
Sacharidy | 190,32 g |
– cukry | 51,45 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g jehněčího masa ( měla jsem ramínko ) | Jehněčí kýta | 600 g |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
1 1 lilek | Lilek čerstvý | |
1 1 větší kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
5 5 paprikových lusků | Paprika bílá čerstvá | |
6 6 rajčat | Rajče červené čerstvé | 360 g |
5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
100 g 100 g rýže ( v suchém stavu ) | Rýže bílá | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce petrželové natě + celerové natě | Petržel nať čerstvá | 30 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku vývaru z kostí ( nebo jiného ) | Vývar hovězí | 125 ml |
čerstvě drcený pepř | Pepř černý | |
sůl dle potřeby | Sůl mořská |