Nutriční hodnoty (Fazolová polévka pro tejaju)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 7 645 kJ / 1 827 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 119,51 g |
| Tuky | 5,11 g |
| – nasycené | 1,70 g |
| – nenasycené | 3,21 g |
| –– mononenasycené | 0,80 g |
| –– polynenasycené | 2,41 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 99,97 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 277,00 g |
| – cukry | 31,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g fazolí | Fazole bílé | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| kousek kousek kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| červená mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| 1 kostka 1 kostka Masoxu (možno vynechat) | Bujón hovězí | |
| 1 1 malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| Vegeta | Kořenící směs sypká | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pár lžic pár lžic zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| jíška (nemusí být) | Jíška máslová | |
| trocha trocha oleje | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |