Nutriční hodnoty (Kuřecí játra s Ljutěnicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 053 kJ / 1 447 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 87,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,08 g |
| Tuky | 109,51 g |
| – nasycené | 48,52 g |
| – nenasycené | 53,44 g |
| –– mononenasycené | 44,36 g |
| –– polynenasycené | 9,08 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 6,95 g |
| Cholesterol | 2,56 g |
| Sodík | 1,96 g |
| Sůl | 4,90 g |
| Sacharidy | 24,18 g |
| – cukry | 5,08 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 500 g |
| 1 sklenka 1 sklenka Ljutěnice ( viz. foto) - bulharská pikantní zeleninová směs | Mrkev mražená | |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| čerstvá saturejka ( popř. oregáno) | Saturejka sušená | |
| 1/2 KL 1/2 KL drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 1 KL 1 KL sladké papriky (nebo pálivé) | Paprika červená sušená | 1 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový |