Nutriční hodnoty (Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,43 g |
| Tuky | 2,75 g |
| – nasycené | 1,43 g |
| – nenasycené | 1,18 g |
| –– mononenasycené | 0,32 g |
| –– polynenasycené | 0,86 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 17,58 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 199 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 26,93 g |
| – cukry | 13,09 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vepřové uzené jazyky | Jazyk vepřový | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 150 g 150 g celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
| 2 2 polévkové lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| 1 1 polévková lžíce slivovice | Slivovice | |
| 1 1 polévková lžíce rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | |
| 2,5 dcl 2,5 dcl vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
| 1,5 dcl 1,5 dcl červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 3 3 polévkové lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 3 3 polévkové lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% |