Nutriční hodnoty (Peříčkové houstičky - kaiserky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 389 kJ / 3 678 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,65 g |
| Tuky | 190,12 g |
| – nasycené | 20,98 g |
| – nenasycené | 152,87 g |
| –– mononenasycené | 106,28 g |
| –– polynenasycené | 46,58 g |
| ––– omega 3 | 12,92 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 920 mg |
| Sodík | 6,85 g |
| Sůl | 16,97 g |
| Sacharidy | 384,56 g |
| – cukry | 41,69 g |
| ––– laktóza | 11,27 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 2-3 2-3 celá vejce (podle velikosti) | Vejce slepičí | 175 g |
| cca 230 ml cca 230 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 230 ml |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 hrst 1 hrst hladké mouky na posypání těsta před kynutím | Mouka pšeničná hladká | |
| mák | Mák modrý | |
| kmín | Kmín | |
| sezam | Sezam loupaný | |
| lněné semínko (slunečnice) | Lněná semínka | |
| strouhaný sýr na posyp | Sýr kravský tvrdý 30% |