Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: asi hodina něco přes 60 ks Moučníky , Ostatní 114 názorů

Suroviny

Na těsto
500 g hladké mouky (já jsem dala Zlatku)
250 ml mléka
200 ml oleje
3 žloutky
84 g droždí (ano opravdu dvě kostičky)
2 lžičky moučkového cukru
špetka soli
nastrouhaná citronová kůra (z jednoho citronu)
2 lžíce rumu
lžička nastrouhaného muškátového oříšku
Na náplň
350 g kvalitního tvarohu
vanilkový cukr nebo dřeň z vanilkového lusku
2-4 lžíce moučkového cukru (dle chuti)
1-2 žloutky
A ještě
Posýpku
té bude zapotřebí asi 1/4l hrnek
Udělejte si podle vlastního receptu nebo
dejte 3/4 hrnku polohrubé mouky
1/4 hrnku moučkového cukru
cca 100 g másla
To vše prstama zpracujte v drolivou hmotu
A nezapomeneme na povidla nejlépe tuhá aby nám nestékala z koláčků Kdo nemá rád povidla dá si oblíbenou marmeládu.
Recept si zatím oblíbilo 65 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si kvásek: Z uvedeného množství mléka odeberene 2 lžíce a nalejeme do hrníčku. Přidáme rozdrobené kvasnice (droždí), zasypeme 2 lžičkama moučkového cukru a lžící hladké mouky. Vymícháme hladkou kašičku a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

  2. Mezitím si odvážíme a připravíme další suroviny.
    Kdo má, použije domácí pekárnu a suroviny do ní vloží v pořadí (jak zvykle) tekuté, sypké a přidáme i kvásek, který nám již vykynul. Nepoužíváme program s ohřevem, ale nějaký jiný, vhodný jen k míchání. Já použila "těstoviny".
    Kdo pekárnu nemá, zpracuje těsto ručně.

  3. V čase, kdy maká pekárna, si připravíme tvarohovou náplň a to velice jednoduše: smícháme všechny suroviny dohromady.
    Kdo pekárnu nemá, tomu doporučuju připravit si náplň a vše ostatní před tím, než začne pracovat s těstem, to totiž nesmí mít čas ke kynutí. To budeme dělat za něj, až budeme konzumovat ty koláčky.

  4. Propracované těsto vyklopíme na pomoučený vál nebo do mísy a z těsta vykrajujeme lžící kousky. Ty následně roztahujeme do šířky, plníme tvarohem, a dobře okraje těsta uzavřeme, tvarujeme koláčky a sázíme s odstupy na plech, vystlaný pečicím papírem.

  5. Prstíkem uděláme doprostřed každého koláčku ďolík, do něho dáme trošku povidlí (když ho dáme moc, sklouzne, mrška) a nahoru umístíme drobenku. Ničím nepotíráme a už jenom upečeme. Horkovzduch 180st do růžova.

Poznámka

Hledala jsem v podobných..nekynutých je tu dost, ale úplně stejné jsem nenašla. Pokud budou nějaké výhrady, smáznu..nima problema.

Kdysi před lety, když jsem ještě nevěděla nic o existenci tohoto skvělého webu, jsem tento rcp našla na Recetech cz, kam jsem k tomuto receptu přidala i fotky pod nickem nadjenka. recept jsem si upravila k obrazu svému.

S těstem se velmi dobře pracuje, není tučné a toho množství droždí se nelekejte, vážně není v koláčcích cítit.

A ještě něco jsem zapomněla... kdo chce a má rád, přidá do tvarohu předem v rumu naložené rozinky.

A kdo je chce mít opravdu pěkné a né takové šišoidy jako já, těsto rozválí a tvořítkem nebo vhodnou skleničkou vykrajuje kolečka..pak bude za hvězdu :-) ať se daří..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 706 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    zdenulenka: moc děkuju za krásné foto, máš je nádherné, malé, úhledné;-) jsem ráda, že recept nezklamal:-K

    Odpovědět

  • zdenulenka zdenulenka

    Dnes vyzkoušeno, vynikající. Dovoluji si přidat foto. ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    1974andrea: nesmírně mě těší, že sis vybrala právě tento recept, a ještě víc, že se vše podařilo:yes::yes: a podle krásných fotek, nááramně.. moc děkuju:-K:-K:-K a hezkou oslavičku;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak Naděnko, zvládla jsem to i já, pekařský antitalent. Akorát se mi na plechu některé trochu spojily, ale to neva. S těstem se pracovalo moc dobře. Navrch jsem dala hrušková povidla. Jeden už jsem ochutnala a je to výborný :yes: Přidávám fotečky;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Pudink: děkuji:-)

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    Vynikající:yes: :-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    bara.it: máš je moc krásné;-):-):yes: děkuji za odzkoušení i foto, a jsem ráda. že jste si pochutnali;-):-K

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Protoze jsem tu nasla neco jako "nas" tvaroh ve vanicce a protoze bylo dost pozde a ja dostala strasnou chut na tvarohove kolacky, kdyz jsem zadala do vyhledavace prislusne udaje, usmaly se na me tyto fantasticke kolacky. No a tak jsem je hned z fleku vyzkusila. Jsou vytecne a tak bodik je jasny :yes:52:yes: a i kdyz je tedy nemam tak ukazkove jako ty, pridavam i fotku:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Evane: určitě to nebude tak hrozné, jak to líčíš;-) nemysli, že mě se pokaždé daří:-8:-D ono je lepší mít ta povidla tužší a dát jich jen malinko;-) hlavně, že chutnají;-) děkuju za odzkoušení, komentář i bod:-K:-)

    Odpovědět

  • Evane Evane

    Tak jsem chtěla na Velikonoce udělat něco dobrého a hezkého... já ty koláče asi nikdy umět nebudu, s těstem se pracovalo moc dobře (dávala jsem místo oleje to sádlo a máslo), vyválela jsem to poměrně do tenka, vykrojila kolečka, dala tvaroh, zabalila....ale ani tak nejsou tak krásné jako na obrázku...navíc mi všechny koláčky vyběhly do vrchu, takže po ďolíku ani památky, i ten malinkatý kousek povidel se svezl mimo střed a drobenka z půlky opadala... takže vypadají dost nereprezentativně ;-( ... ale chuťově jsou velmi dobré, jen jsem je měla udělat sladší... příště je zkusím udělat větší, třeba se pak povidla a posypka udrží v ďolíku... každopádně za těsto posílám bodíka...:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    simko.jit::yes::yes::yes: jsem moc ráda;-):-):-K

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit

    můžu jenom dodat - jsou super, už jich mám v sobě 10. a kluk taky. často peču do práce klasické kynuté "honzovy buchty" - jenomže to jdu spát o půlnoci a ráno vstávám, protože čekám než vykyne těsto, než naplněné buchty. S tímhle těstem to zvládnu daleko dřív. akorát budu muset zvýšit dávku, protože 100 buchet pro mé mužské kolegy - to nic není :)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    simko.jit: máš je moc krásné:-K:-):yes:
    děkuju za odzkoušení i obrázek;-), jsem ráda, že chutnají:-K:yes:

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit

    stále se chystám na klasické koláčky z překládaného těsta - a vždycky ustoupím a vyberu jiný recept. tentokrát jsem objevila tenhle - a je to OK. fotku jsem taky přidala. ještě jsou horké

    Odpovědět

  • evik25 evik25

    :-p:-p:-p máš je krááásné:yes::yes::yes::yes: dávám +:yes: a ukládám, v sobotu vyzkouším. Ten popis máš dokonalý:-O:-):-):-) díky:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

1 2 3 5 6 8

Tématické fráze: koláčky bez kynutí kynuté koláčky bez kynutí kolace bez kynuti kynuté koláčky tvarohové koláče bez kynutí překládané koláče kynuté buchty bez kynutí kynuté koláče bez kynutí kynute koláče kynutý koláč na plech bez kynutí tvarohové koláčky bez kynutí koláče kynuté koláčky bez kvasnic překládane kynute těsto překládané koláčky svatební koláčky bez kynutí koláčky kynuté v lednici kynuté těsto bez kynutí koláče kynuté přes noc kynuté koláčky s tvarohem

Zapomněl/a jsem heslo