Nutriční hodnoty (Jablečná buchta od Zbyndi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 989 kJ / 4 300 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,24 g |
| Tuky | 74,70 g |
| – nasycené | 35,08 g |
| – nenasycené | 27,61 g |
| –– mononenasycené | 20,77 g |
| –– polynenasycené | 6,84 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 42,60 g |
| Cholesterol | 922 mg |
| Sodík | 774 mg |
| Sůl | 2,29 g |
| Sacharidy | 762,25 g |
| – cukry | 384,08 g |
| ––– laktóza | 30,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 250 g 250 g cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 250 ml 250 ml sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| kokos (nebo ořechy, či rozinky) | Kokos strouhaný |