Nutriční hodnoty (Zelná placka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 198 kJ / 2 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,70 g |
| Tuky | 87,49 g |
| – nasycené | 21,60 g |
| – nenasycené | 60,17 g |
| –– mononenasycené | 40,62 g |
| –– polynenasycené | 19,55 g |
| ––– omega 3 | 1,24 g |
| Vláknina | 16,45 g |
| Cholesterol | 389 mg |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,68 g |
| Sacharidy | 290,80 g |
| – cukry | 15,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 sklenice 1 sklenice sterilovaného zelí | Zelí bílé sterilované | 200 g |
| 8 lžic 8 lžic tuku (sádlo nebo olej) | Margarín | 120 g |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| máslo (na potření po upečení) | Máslo kravské | |
| tuk na vymazání pekáčku | Margarín |