Nutriční hodnoty (Polévka „kyselka“ jak jí měl rád tatínek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 945 kJ / 465 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 47,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,28 g |
| Tuky | 22,49 g |
| – nasycené | 5,54 g |
| – nenasycené | 10,80 g |
| –– mononenasycené | 8,66 g |
| –– polynenasycené | 2,13 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 6,05 g |
| Cholesterol | 616 mg |
| Sodík | 1,54 g |
| Sůl | 3,52 g |
| Sacharidy | 14,30 g |
| – cukry | 6,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrst 1 hrst fazolových lusků | Fazolky čerstvé | |
| 2 2 vařená vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g špeku | Špek | 100 g |
| 150 g 150 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 150 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1-2 1-2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 1 lžička 1 lžička mleté pálivé papriky | Paprika pálivá | 6 g |
| celý kmín | Kmín | |
| hrubozrnná sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| tymián | Tymián sušený | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| ocet | Ocet lihový |