Nutriční hodnoty (Těstoviny s bazalkovým pestem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 019 kJ / 2 873 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,48 g |
| Tuky | 129,26 g |
| – nasycené | 58,01 g |
| – nenasycené | 58,27 g |
| –– mononenasycené | 39,00 g |
| –– polynenasycené | 19,27 g |
| ––– omega 3 | 1,27 g |
| Vláknina | 36,97 g |
| Cholesterol | 237 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 330,15 g |
| – cukry | 22,44 g |
| ––– laktóza | 6,23 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g těstovin (špaget, makaronů, nudlí) | Těstoviny pšeničné | 400 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 400 g 400 g brokolice | Brokolice čerstvá | 400 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje (nebo 1 lžička másla) | Olej olivový | 11 ml |
| 200 ml 200 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 200 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce bazalkového pesta | Pesto bazalkové | 60 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 20 g 20 g strouhaného parmazánu | Parmezán | 20 g |