Salát z ředkviček

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 20 minut 6-8 porcí Saláty 17 názorů

Suroviny

2-3 svazky červených ředkviček
4-5 vajec
1 velká cibule
majonéza
citrónová šťáva
sladidlo kandisin
plnotučná hořčice
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Tyto dvě suroviny v misce prosolíme, zamícháme a necháme "poplakat".

  2. Vejce uvařená na tvrdo nadělíme k tomu vyrobeným "udělátkem" na osminky, přidáme je k ředkvičkám a k cibuli a posolíme a popepříme.

  3. Uděláme si "zálivku" z majonézy. Do jedné malé majonézy (cca 250 ml) vymačkáme jeden menší citrón, přidáme kávovou lžičku Kandisinu a podle chuti hořčici, osolíme a opepříme.

  4. Zalijeme tím ostatní připravené suroviny a dobře promícháme. V lednici necháme uležet (prolnout navzájem jednotlivé chutě), nejlépe do druhého dne.

Poznámka

Ředkvičky i vejce snesou soli a pepře celkem dost, ale je to na každého zvyklosti (jak už má své chuťové buňky "rozmazlené"). Pokud máte možnost koupit bílou - středomořskou cibuli, která není tak ostrá, možná se bude hodit lépe. Jen je škoda, že ředkvičky, které jsem koupil já, byly zcela bez chuťi.

Zkoušeli jsme totéž, jen s bílou ředkví, ale nebylo to ono.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát z ředkviček

1 2

Tématické fráze: salát z ředkviček recept na salát z ředkviček salat ze redkvicek ředkvičkovy salát recept redkvicky salat salát z ředkviček s vejci ředkvičkový salát salát z ředkvičky ředkvičky recepty recepty z ředkviček salat z rekvicek saláty z ředkviček salát s ředkviček salát ředkvičky ředkvičkový salát - recepty ředkvičky redkvicky recept ředkvička červená recepty salát salát z řetkviček salat z rektvicek

Zapomněl/a jsem heslo