Salát z ředkviček

clupmi Kuchař:

Doba přípravy: 20 minut 6-8 porcí Saláty 15 názorů

Hotový salát
516
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Suroviny

2-3 svazky červených ředkviček
Nyní v akci
4-5 vajec
Nyní v akci
1 velká cibule
Nyní v akci
majonéza
citrónová šťáva
sladidlo kandisin
plnotučná hořčice
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Tyto dvě suroviny v misce prosolíme, zamícháme a necháme "poplakat".

  2. Vejce uvařená na tvrdo nadělíme k tomu vyrobeným "udělátkem" na osminky, přidáme je k ředkvičkám a k cibuli a posolíme a popepříme.

  3. Uděláme si "zálivku" z majonézy. Do jedné malé majonézy (cca 250 ml) vymačkáme jeden menší citrón, přidáme kávovou lžičku Kandisinu a podle chuti hořčici, osolíme a opepříme.

  4. Zalijeme tím ostatní připravené suroviny a dobře promícháme. V lednici necháme uležet (prolnout navzájem jednotlivé chutě), nejlépe do druhého dne.

Poznámka

Ředkvičky i vejce snesou soli a pepře celkem dost, ale je to na každého zvyklosti (jak už má své chuťové buňky "rozmazlené"). Pokud máte možnost koupit bílou - středomořskou cibuli, která není tak ostrá, možná se bude hodit lépe. Jen je škoda, že ředkvičky, které jsem koupil já, byly zcela bez chuťi.

Zkoušeli jsme totéž, jen s bílou ředkví, ale nebylo to ono.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát z ředkviček

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo