Nutriční hodnoty (Cizrnový krém s houbami a opečenou slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 589 kJ / 1 336 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,31 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 82,30 g |
| Tuky | 25,22 g |
| – nasycené | 3,81 g |
| – nenasycené | 19,72 g |
| –– mononenasycené | 7,50 g |
| –– polynenasycené | 12,22 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 136,60 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,08 g |
| Sacharidy | 126,61 g |
| – cukry | 9,01 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 konzerva 1 konzerva ( 420 g ) cizrny nebo odpovídající množství uvařené | Cizrna | 400 g |
| 2-3 2-3 hříbky nebo jiné pevné lesní houby | Hřib čerstvý | |
| 4 plátky 4 plátky pikantní libové slaniny | Špek | |
| 1 1 lžíce másla + tenký plátek | Máslo kravské | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |