Nutriční hodnoty (Pečená jablíčka s klobáskami a pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 624 kJ / 1 344 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 61,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
| Tuky | 88,56 g |
| – nasycené | 47,76 g |
| – nenasycené | 39,04 g |
| –– mononenasycené | 26,86 g |
| –– polynenasycené | 12,18 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 13,30 g |
| Cholesterol | 369 mg |
| Sodík | 4,32 g |
| Sůl | 10,15 g |
| Sacharidy | 65,85 g |
| – cukry | 47,70 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g bílých grilovacích klobás (8 ks) | Klobása | 400 g |
| 3 3 středně velká nakyslá jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 500 500 g pórku nakrájeného na slabá kolečka | Pórek čerstvý | |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 50 g 50 g slaniny nebo špeku nakrájeného na drobné kostičky | Špek | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička kari koření | Kari | 5 g |
| kousek kousek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| olivový olej | Olej olivový |