Nutriční hodnoty (Hříbková“lahůdková“polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 568 kJ / 375 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,13 g |
| Tuky | 9,75 g |
| – nasycené | 5,33 g |
| – nenasycené | 3,63 g |
| –– mononenasycené | 2,76 g |
| –– polynenasycené | 0,86 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 56,83 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 102 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 47,16 g |
| – cukry | 1,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 5 svazků 5 svazků lahůdkové cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 600 g |
| 2 2 menší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 2 hřiby “babky“ (nebo jiné suchohřiby) | Hřib čerstvý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky celého kmínu | Kmín | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |