Nutriční hodnoty (Vepřový plátek“Adžika“v kefírové marinádě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 405 kJ / 336 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,90 g |
| Tuky | 4,50 g |
| – nasycené | 2,04 g |
| – nenasycené | 1,32 g |
| –– mononenasycené | 0,42 g |
| –– polynenasycené | 0,90 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 45 mg |
| Sodík | 121 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 56,10 g |
| – cukry | 15,30 g |
| ––– laktóza | 10,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 plátků 6 plátků vepřové plece nebo krkovice | Vepřová plec | |
| koření Adžika | Adžika | |
| 300 ml 300 ml kefíru | Kefír | 300 ml |
| 6 lžic 6 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 3 lžíce 3 lžíce ústřicové omáčky,nebo worcestrové omáčky | ||
| sůl na dochucení | Sůl mořská | |
| v oleji osmažené cibulové kroužky na ozdobu |