Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 387 kJ / 332 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,58 g |
| Tuky | 19,08 g |
| – nasycené | 11,99 g |
| – nenasycené | 6,75 g |
| –– mononenasycené | 5,45 g |
| –– polynenasycené | 1,30 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 423 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 28,12 g |
| – cukry | 10,40 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kedluben | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 litr 1 litr vody | Voda | 1000 ml |
| 2 špetky 2 špetky mletého kmínu | Kmín mletý | |
| 1 1 vývar (nebo bujón) | Vývar masový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| sušená petrželka (čerstvá) | Petržel nať sušená | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |